Online onderwijs voor kinderen met talent voor leren

Gratis proefabonnement →

Wij bieden uitdagende opdrachten aan kinderen onder schooltijd

We helpen de leerkracht omdat de leerlingen worden begeleid door onze ervaren mentoren. Het aanbod is nauwkeurig samengesteld door experts en wordt continu bijgehouden.

Op deze manier bieden scholen door heel het land passend onderwijs aan de top. School inschrijven »

Leerlingen kunnen zelfstandig aan het werk

Voorbeelden van onze opdrachten

Een overtuigend verhaal
  • Retorica
  • Taal
  • Geschiedenis

Als je mensen wilt overtuigen, moet je een boodschap brengen die de toehoorders in beweging zet. Hoe steek je een overtuigend verhaal in elkaar en houd je een klinkende toespraak? Daarover dacht men in de oudheid al na.

Retorica heet de kunst van het overtuigen en de welsprekendheid. Aristoteles schreef in de 4e eeuw voor Christus een verhandeling over de retorica. Zijn begrippen worden nog steeds gehanteerd. Hij dicteerde dat je om mensen te kunnen overtuigen gebruik moet maken van ethos, pathos en logos.

In deze opdracht leer meer over die kernbegrippen en welsprekendheid. En ook over de oudheid. De reacties op de moord op Julius Caesar in het oude Rome dienen daarbij als voorbeeld.

Een mond om te slikken
  • Geneeskunde
  • Gezondheid
  • Chirurgie

Dit is de derde en daarmee de laatste opdracht van een korte serie over het werk van de MKA-chirurg (mond-kaak-aangezicht), ook wel bekend als de kaakchirurg. Deze derde opdracht gaat over slikken en bijkomende problemen. De andere twee opdrachten zijn Een mond vol tanden en Een mond om te praten.

Slikken is een ingewikkeld proces, waarbij veel dingen fout kunnen gaan. Zo heb je vast wel eens een moment gehad dat je je verslikte. Dit is een moment geweest waarbij het slikproces niet helemaal goed ging. Meestal is het een onschuldig voorval, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn. Dan moet er meteen iets gebeuren (en moet je zeker niet wachten totdat de MKA-chirurg ter plaatse is).


 

Dichtheid en Druk: belangrijke zaken die ingenieurs moeten weten
  • Techniek

Als je bijvoorbeeld een hijskraan bouwt of een brug, wil je natuurlijk voorkomen dat de boel in elkaar stort. Dat houdt in dat je bekend moet zijn met allerlei natuurkundige principes en berekeningen moet kunnen maken. Twee principes die bijna altijd een rol spelen, zijn 'dichtheid' en 'druk'. Ingenieurs moeten daar alles over weten. In deze opdracht krijg je hierover uitleg en uiteraard ook allerlei vragen om je begrip te testen.

Leerlingen worden individueel begeleid door ervaren mentoren. Wij noemen hen TOP-leraren. Dit zijn mensen die de voorloper van De Digitale Topschool, de Toptoets, hebben gemaakt op de basisschool. Zij zijn nu aan het afstuderen of al aan het werk.

Deze aanpak is uniek. Leerlingen komen in contact met mensen die, net als zij, behoefte hadden aan verdieping op de basisschool. Zo komen ze, op hun eigen niveau, in direct contact met allerlei vakgebieden.

Veel TOP-leraren bedenken ook opdrachten. Wetenschapper aan het LUMC Marvyn Koning bedacht bijvoorbeeld een serie opdrachten over bloed en kanker. Een leerling die voor zo'n opdracht kiest, kan Marvyn krijgen als TOP-leraar.

Isa Wijnands

Isa Wijnands

Paulien Goossen

Paulien Goossen

Avatar

Daan Baron

Eelke Leemeijer

Eelke Leemeijer

Sjors van Dongen

Sjors van Dongen

Avatar

Rick Althof

Stefan van der Kruk

Stefan van der Kruk

Lonneke van Vugt

Lonneke van Vugt

"De Stichting heeft echt iets moois neergezet voor toptalenten in het basisonderwijs. Fantastisch ook dat de excellente leerlingen van toen de TOP-leraar willen zijn voor de toptalenten op de basisschool van nu. De Digitale Topschool bevat een mooie set aan uitdagende lessen voor toptalenten."

Sander Dekker, destijds staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Neem een gratis proefabonnement

Proefabonnement →